De Kerk heeft geen rechten – Column op CIP

Elke maand schrijft Robert Plomp een column voor CIP. Deze maand over de maatschappelijke rechten van christenen en de kerk in de corona-crisis.

Je wordt er als christen een beetje jaloers van! De terrassen gaan weer open, mensen mogen weer naar het zwembad, zelfs de pretparken zijn bezig opnieuw op te starten. Waarom mogen we nog niet met zijn allen naar de kerk? Hoe is het mogelijk dat in sommige supermarkten consumenten elkaar in de weg lijken te lopen, de overheid plannen maakt om multinationals te steunen, terwijl bijna niemand het over de kerken lijkt te hebben? En als we dan eindelijk weer mogen, dan eerst met slechts 30 gelovigen, en later 100, misschien wel zonder te zingen?

Veel christenen missen de gemeente enorm. Er is niet alleen een wak in hun geloof geslagen, ook onze naastenliefde heeft een knauw gekregen. Pastoraat via de telefoon, avondmaal via de webcam, en doop- en belijdenisdiensten zijn op de lange baan geschoven. Geen broederlijke kus. In al die eenzaamheid kunnen we elkaar maar moeilijk een hand of een voet zijn. In de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog lijkt de Kerk wel vleugellam geslagen. Waarom doet niemand daar wat aan, zou je je bijna afvragen.

Lees verder op CIP: https://cip.nl/cip+/79412-de-kerk-heeft-geen-rechten/TB0LCFZZVSh8PBJJFxIdchIQFQ

Reacties