Is elke christen eigenlijk een ‘wappie’? – Column op CIP

Op Facebook raakte ik in gesprek met de vader een een vriendinnetje van mijn dochter. Regelmatig plaatste hij kritische en cynische berichten over de coronamaatregelen, de vaccinaties, en ontkende hij de pandemie.

Met iemand die je in het echt kent praat je een stuk voorzichtiger over dit soort dingen. We kennen elkaar van in de gang, terwijl mijn dochter haar veters strikte. Ik ben hem dankbaar omdat zij er zo vaak ontzettend leuk gespeeld heeft. Hij is geen willekeurige onbekende social media-gebruiker. Maar naarmate zijn posts voor mij vreemder werden, en onze gesprekken vastliepen, raakten we ook meer geïrriteerd. Op een gegeven moment gooide hij alles wat hij had in de strijd, en verwees me naar een website die alles uitlegde waar hij voor stond. De moed zonk me in de schoenen.

Lees verder op CIP: https://cip.nl/cip+/83962-ik-vond-die-vader-op-het-schoolplein-een-wappie-en-nu-heb-ik-spijt/TBQBVVUPCip8bhMaGx0YchIQFQ#.YDOOioOh8AE

Reacties