Regenboogvlag op EO-Jongerendag zorgt voor ophef, verdriet én vreugde

Christelijk Informatie PlatformOoit had ik een regenboogkaars, maar u hoeft zich geen zorgen te maken, die heb ik verbrand. Ook kreeg ik een keer een regenboogvlag, maar ik heb geen idee waar die is gebleven. Als ik de regenboog zie, denk ik aan Gods verbond met Noach. Ondanks het leed en de ellende die wij als mensen veroorzaken belooft God dat Hij geduld en genade met ons heeft. Geduld en genade is de vrucht van de Geest, samen met bijvoorbeeld mildheid, liefde, en zachtmoedigheid. Van die vrucht was niet zo heel veel terug te zien in de ophef die volgde op de regenboogvlag bij de EO-jongerendag.

Hoe kan een vlag tegelijk leiden tot ophef en verdriet, én tot vreugde? Eerst wil ik ingaan op het verdriet, want die voel ik mee.

Lees via deze link de volledige column op cip.nl

Reacties