Robert Plomp reageert op stevige kritiek van Wolter Rose

Op 16 juli schreef dr. Wolter Rose een kritisch stuk over de onderbouwing van mijn theologische opvatting dat homo’s en hetero’s elkaar in de kerk volledig moeten aanvaarden. Vooral mijn uitleg dat een aantal bijbelteksten over tempelprostitutie gaan is volgens Rose historisch onbetrouwbaar. Ook legt hij een aantal uitspraken die ik deed op blogs en social media onder een vergrootglas. Hoewel het even slikken is als je werk zo gedetailleerd wordt bekritiseerd, ben ik vooral blij dat Rose de tijd heeft genomen om inhoudelijk te kijken naar een deel van mijn overwegingen. Wie mij volgt weet dat ik het ontbreken van inhoudelijke argumenten rondom kerk en homoseksualiteit erg mis. Meestal komt de discussie niet verder dan het onderuithalen van de motieven of bijbelgetrouwheid van de opponent. Daarom ben ik Wolter Rose allereerst dankbaar voor zijn stuk. Op deze manier hoort het gesprek gevoerd te worden, zo komen we verder met het begrijpen van Gods wil rondom onze relaties.

Lees mijn volledige reactie op cip.nl

Reacties